Centrale afzuigkap

Centrale afzuigkap

Centrale afzuigkap

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Hartman en zn Horeca levert DIAMOND EUROPE Centrale dampkappen voor de horeca en grootkeuken ook wel afzuigkap genoemd, is een systeem dat kookdampen, vet, rook en geuren afzuigt en afvoert uit de keuken om de luchtkwaliteit te verbeteren en brandgevaar te verminderen. Het bestaat meestal uit een afzuigkap boven de kookapparatuur, een filtersysteem en een afvoersysteem.

Hoe werkt het?

1. Afzuiging:

De dampkap, vaak gemaakt van roestvrij staal, vangt de kookdampen en -geuren op.

2. Filtering:

De lucht stroomt door een filtersysteem, meestal bestaande uit vetfilters (vaak metalen of gaasfilters) en eventueel koolstoffilters, om vetdeeltjes en andere verontreinigingen te verwijderen.

3. Afvoer:

De gefilterde lucht wordt vervolgens via een kanaalsysteem naar buiten afgevoerd, vaak via een afzuigbox met een motor.

4. Motor:

De motor kan zich in de afzuigkap bevinden (standaard of dubbelwandig) of extern, op een andere plek in het pand of buiten, geplaatst worden.

Belangrijke aspecten:

Afzuigcapaciteit:

De capaciteit van de dampkap, uitgedrukt in kubieke meters luchtverplaatsing per uur (m³/h), is belangrijk voor een goede werking en afzuiging.

Hygiëne:

Regelmatige reiniging van de filters met Hartman en zn Cleaning Products Oven-Grillreiniger deze heeft een sterk ontverttende werking, de kanalen dienen jaarlijks gecotroleerd worden op verstoppingen om brandgevaar te voorkomen.

Wetgeving:

Er zijn specifieke eisen voor afzuiging in de horeca, zoals een rechtstreeks met de buitenlucht verbonden mechanische ventilatie-inrichting.

Geluidsniveau:

Externe motoren kunnen geluidsoverlast in de keuken verminderen.

Voordelen:

Verbeterde luchtkwaliteit in de keuken en de rest van het pand.

Vermindering van brandgevaar door het verwijderen van vet en andere brandbare stoffen.

Vermindering van hinderlijke geuren en dampen.

Verbeterde werkomgeving voor het personeel.

Voldoen aan de wettelijke eisen voor afzuiging in de horeca.

Kortom, een centrale dampkap is essentieel voor een veilige, schone en comfortabele keukenomgeving in de horeca