Hoe ziet een horeca koelkast eruit
Hoe ziet een horeca koelkast eruit
Verschillende soorten horeca koelkasten
Er zijn verschillende soorten horeca koelkasten van diverse merken leverbaar bij Hartman en zn Horeca en dan hebben we het niet zozeer over de inhoud capaciteit of hoe de koelkasten eruit zien. Of welke functies ze hebben. We spreken dan over welke techniek er wordt gebruikt om de producten te verkoelen. Doorgaans zijn er drie methoden waaruit je kunt kiezen; Statische koeling, geventileerde koeling en geforceerde koeling.
Statische koeling is een methode waarbij de inhoud wordt verkoeld met behulp van leidingen met koelmiddel in de wanden. In veel modellen voor thuisgebruik wordt ook statische koeling toegepast. Wanneer je vaak de deur van de koelkast moet openen is het af te raden om voor een koelkast met statische koeling te kiezen. Een koelkast met deze koelingsmethode heeft wel als groot voordeel dat overpakte producten niet snel uitdrogen.
Geventileerde koeling is een methode waarbij ook de inhoud wordt verkoeld met behulp van leidingen met koelmiddel in de wanden, maar er is ook een ventilator aanwezig die de koude lucht laat circuleren. Met deze methode blijft de koeling ook altijd op temperatuur. Handig als je dus vaak de deur moet openen om te kijken wat erin ligt of om producten die je nodig hebt te pakken.
Geforceerde koeling is een methode die het vaakst bij professionele koelkasten geleverd door Hartman en zn Horeca wordt toegepast. De koude lucht wordt met behulp van een verdamper en een ventilator in de koeling geblazen. Daardoor blijft de temperatuur altijd geborgd. Handig als je de koelkast veel moet openen. Ook voor in warme omgevingen is het advies om een koelkast met geforceerde koeling aan te schaffen.